Arbeta med dokument från Windows Utforskaren

Man kan koppla upp en nätverksdisk i Windows Utforskaren och se de projekt man driver som dokumentkataloger i Utforskaren. Det blir då möjligt att använda funktioner för att kopiera, klippa och klistra, radera och skapa nya dokument. Man kan även redigera dokumenten om man har ett klientverktyg som stödjer DAV-protokollet (tex Microsoft Office).

  1. Högerklicka på Nätverk i Windows Utforskaren och välj Anslut nätverksenhet.
  2. Välj en Enhetsbokstav som är ledig.
  3. Mapp-adressen är normalt: https://host5.projectcompanion.com/dav/sitenummer  Den första delen tom .com kan du kopiera från webbläsaren om du är inloggad i ProjectCompanion. Komplettera sedan med /dav/ och sedan ditt sitenummer eller sitenamn. Exempelvis https://host5.projectcompanion.com/dav/10001
  4. Kryssa i Återanslut vid inloggning och Anslut med andra autentiseringsuppgifter. Klicka därefter Slutför.
  5. Du kommer nu att se en nätverksdisk i Windows Utforskaren. Du kan klicka på enheten för att se de olika projektens dokumentkataloger.
  6. Högerklicka på enheten och välj Byt namn till exempelvis ProjectComp för att göra det lite enklare att hitta.

Notera att du behöver ange dina inloggningsuppgifter för att komma åt informationen. Du får normalt upp en ruta där du får acceptera de uppgifter du tidigare matat in. Tillgången till denna typ av kataloger kan vara begränsade via datorns säkerhetsinställningar. Det går då vanligen att få tillgång genom att lägga till webbadressen som en Betrodd plats. Detta kan man göra via Internetalternativ, Säkerhet i Internet Explorer. Klicka på Betrodda platser och lägg till adressen. Kryssa i Begär serverautentisering (https:) för alla platser.

Dokument anslut nätverksenhet

Posted in Nyheter, Programuppdateringar